21.5 C
Бургас
петък, септември 20, 2024

ГДБОП неутрализира ОПГ за внос на стоки със защитени търговски марки, открити са в складове в Слънчев бряг

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за внос на стоки със защитени търговски марки при специализирана полицейска информация, проведена на 16 и 17 септември 2024 г. на територията на областите Хасково и Бургас.

5 8

Акцията е реализирана след разследване на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ и по досъдебно производство, образувано от Окръжна прокуратура – Хасково за престъпление по чл. 321, ал. 6, във връзка с чл. 172б от НК.

9 3

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през ГКПП „Капитан Андреево“ от няколко лица, които са установени в хода на разследването.

Продуктите са били разпространявани на територията на България, както чрез директни продажби с посредничеството на куриерски фирми, така и чрез складове на едро, установени на територията на град Димитровград и к. к-с Слънчев бряг.

3 4

В хода на операцията са проведените множество действия по разследването в няколко града – Свиленград, Димитровград, Бургас и София. Извършени са претърсвания на 10 адреса, на 10 МПС и 10 обиски на лица. Иззети са над 2500 артикули, 2 леки автомобила, мобилни телефони и други предмети и вещи, имащи отношение към разследването.

Задържани са 9 лица. На 7 са повдигнати обвинения.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук