14.3 C
Бургас
понеделник, септември 30, 2024

Д-р Гергана Попарова, новото попълнение в екипа на ЛИНА: Средата тук те предизвиква да ставаш по-добър

Д-р Гергана Попарова е новият лекар – специализант в микробиологичната лаборатория на „ЛИНА“. Завършила е „Медицина“ в Медицински университет – Пловдив. Решава да се завърне в родния си Бургас, въпреки предложенията за работа в града под тепетата.

„Детската ми мечта беше да стана лекар. Винаги съм искала да се занимавам с биология и химия. Това бяха любимите ми предмети в училище. Имах много добър преподавател по биология и той ме запали по нея. Постепенно и някак логично любовта към тази наука прерасна в интерес към медицината“, споделя д-р Попарова, която е възпитаник на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас.

„И двамата ми родители са математици, но въпреки това ме насърчиха да стана първия лекар в нашия род. Подкрепяха ме през цялото време, което ми вдъхна увереност“, допълва още д-р Попарова. Влиянието, което точните науки имат върху нея, определят избора ѝ на специалност – „Микробиология“.

„Свързвам я с точните науки, заради принципа на работа. Нашата основна задача е да използваме методи, с които доказваме или отхвърляме наличието на патогенен причинител“, обяснява бъдещият специалист по „Микробиология“.

Д-р Попарова решава да се яви на конкурс в лаборатория „ЛИНА“, защото знае, че там има чудесни условия за обучение и работа.

„Впечатлена съм от стандартите в лабораторията. Колегите са доказани специалисти. А апаратите, които използваме, са изключителнo модерни  както в микробиологичната, така и в клиничната, и в останалите лаборатории на „ЛИНА““,  казва още тя.

Всеки ден е ново предизвикателство за нея, но и шанс да учи важни неща.

„Избирайки да специализирам „Микробиология“, излязох извън зоната си на комфорт. Тук средата ме предизвиква да научавам нови неща, но това, че има предизвикателства ми харесва. Защото именно това ни помага да ставаме по-добри“, категорична е д-р Попарова.

„ЛИНА“ е акредитирана от Министерството на здравеопазването като база за обучение на лекари-специализанти по всички основни лабораторни направления. Това е още една мотивация за младите медици да избират Бургас за своя професионална реализация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук