16.5 C
Бургас
вторник, октомври 1, 2024

Гимнастичката Елвира Краснобаева, която обяви, че вече няма да играе за България, дължи обезщетение на българската федерация

Състезателката по художествена гимнастика Елвира Краснобаева, която обяви, че вече няма да играе за България, дължи обезщетение на българската федерация. Ако не изпълни задължението си по договор с федерацията, може да се стигне и до съд. 

Това стана ясно от официално съобщение, подписано от президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. 

16-годишната гимнастичка беше изключена от националния отбор и вече й е забранено да посещава националната база в зала „Раковски“. 

Ето пълното съобщение по казуса с Елвира Краснобаева:

БФ по художествена гимнастика Ви уведомява, че след изразеното лично желание в писмен вид на състезателката Елвира Тимофеева Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева, УС на БФХГ взе следното решение:

• Елвира Краснобаева да бъде освободена като член на НО на България, считано от 01.10.2024 г.

• Да бъде спряна от участие в гала спектакъла „Ескалджим“ Билбао/Испания от името на България

• На състезателката Елвира Краснобаева не се разрешава да ползва националната база з.“Раковски“, считано от 01.10.2024 г.

• С оглед на вложения труд за подготовката й за следващия олимпийски цикъл, на състезателката Елвира Краснобаева се отнема възможността да използва направените до момента музики и композиции

• С оглед на вложените финанси в нейното развитие като състезател до момента, включващи месечни средства от ММС и от спонсор, екипировка, музики за съчетания, медикаменти, мануално и друг вид възстановяване, спортни лагери, участия в МСК, премии и награди от ММС и БФХГ, се прекратяват месечните й възнаграждения от ММС и от спонсора, считано от 01.10.2024 г.
Съгласно чл.5.3 от договор №БФХГ-ММС-13 от 02.01.2024 г. състезателката Елвира Краснобаева дължи обезщетение на БФХГ, поради едностранно, предсрочно прекратяване на договора от страна на състезателя.

В случай, че не бъде спазено решението на УС на БФХГ (Решение №2, Протокол №381 от 30.09.-2024 г.), на състезателката Елвира Краснобаева може да бъде потърсена съдебна отговорност.

На първото легитимно заседание на новия УС на БФХГ, след редовното отчетно-изборно общо събрание, което ще се проведе на 07.10.2024 г., ще бъдете уведомени за последвали решения по казуса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук