19.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 3, 2024

Условна присъда – прокурорският син няма да влиза в затвора

Софийският районен съд освободи от ареста с условна присъда прокурорския син – Васил Михайлов. Синът на прокурора Бисер Михайлов получи условно наказание за една от общо четирите закани за убийство по адрес на бившата си приятелка Боряна Рангелова. За останалите три заплахи към нея той бе оправдан. Той бе освободен и от ареста, предаде БТА.

От прокуратурата поискаха пет години затвор и заявиха, че ще протестират пред по-горна инстанция. Присъдата е по делото срещу Михайлов за закана с убийство на бившата си приятелка. Съдът разпореди той да бъде освободен от ареста незабавно.

“Аз смятам, че така постановената присъда е неправилна, несправедлива и ще я протестирам. По отношение на това дали аз смятам, че подсъдимият е опасен за хората в град Перник, аз многократно съм изтъквал в протестите, които съм подавал пред Градски съд, че считам, че при него е налице реална опасност от извършване на престъпление, а решението ще бъде на съда. По другите медийно известни случаи тече друго наказателно производство, което все още не е приключило и тепърва предстоят съдебни заседания през месец декември“, каза прокурорът Георги Иванов.

Михайлов обаче е подсъдим и по друг процес – за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди.

Проблемите на прокурорския син с правосъдието се превърнаха в истинска сага. До лятото на 2022 г. нито МВР, нито прокуратурата се интересуваха от него. Тогава обаче семейството на футболен треньор от Перник се оплакаха, че мъжът е бил пребит от прокурорския син. След това започнаха да излизат данни и за други посегателства. Така скандалът се разрасна, а Михайлов бе задържан. След това бе освободен за кратко под домашен арест, но след признание е национален ефир, че излиза навън, набързо бе върнат зад решетките.

Нито едно от делата срещу прокурорския син не е завършило дори на първа инстанция. Баща му също бе арестуван по обвинение, че е пребил жена си. Тя отрече такова нещо да се е случвало и каза, че е паднала, пише mediapool.bg.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук