25.4 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

ПСФК „Черноморец-Бургас” и община Бургас стартираха мащабна спортна инициатива

На официална пресконференция днес беше даден старт на междуучилищен турнир по футбол за деца, родени през 2001 година. Инициативата е на ПСФК „Черноморец-Бургас” и община Бургас. На пресконференцията присъстваха кметът на град Бургас Димитър Николов, изпълнителеният директор на „Черноморец-Бургас” Пламен Киряков, капитанът на „акулите” от близкото минало Пламен Крумов, който заедно с шефа на съдиите в Бургас Георги Виделов са отговорни изцяло за провеждането на турнира. 730b6425a5570d5f99cef5b3241a52a0В брифинга участваха още шефът на дирекция спорт към община Бургас Веселина Деведжиева, старши експертът по физическо възпитание и спорт в регионалния инспекторат по образованието Павлина Алексиева и старши специалистът в дирекция образование и демографски въпроси Николай Станков.

В турнира ще участват 19 училища и над 300 деца. Тържественото откриване ще се състои на 20-ти октомври в спортен комплекс „Изгрев”, където в последствие ще се провеждат всички мачове от надпреварата.

4d262eeeee267c2dc98517afe6ff8225„Всичко се прави в името на нашите деца. Ще бъдат включени активно и всички наши футболисти, които ще могат да бъдат избирани от децата и да се вклочват в мачовете. Ще бъдат предвидени много награди, както и стимули за хората, които се ангажират с дейността около провеждането на срещите”, коментира изпълнителният директор на ПСФК „Черноморец-Бургас” Пламен Киряков.

„Радвам се, че събитието се провежда в Бургас. Ще направим всичко, което зависи от нас за нормалното провеждане на тази кампания”, сподели кметът Димитър Николов и пожела успех на начинанието.

„Надявам, че тази хубава инициатива ще се превърне в традиция за нашия град, защото спортът отдавна е доказал своето положително въздействие върху нашите деца, а и всички добри спортисти тръгват от училищата”, добави бившия капитан на „акулите” Пламен Крумов.

Всички нужни документи, както и информация за турнира ще можете да откривате на сайта на „Черноморец-Бургас” – www.chernomoretz.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук