14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Бургас и Къркларели с общ зелен проект

Днес официално стартира изпълнението на проекта “Зелени коридори – популяризиране на природното, културно и историческо наследство в региона на Бургас и Къркларели“ . Той се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.

953b4ba86077f6ac6c9267c1c5b594eeОсновните параметри на проекта представиха зам.-кметът на община Бургас Атанаска Николова и кметът на Къркларели Джавит Чалаян. В пресконференцията участваха още Генералният консул на Турция в Бургас Джем Улусой и кметът на гр. Малко Търново Илиян Янчев.

Проектът цели да популяризира и предложи като общ туристически продукт природното, културно и историческо наследство в регионите на Бургас и Къркларели. В основата му е заложена концепцията „зелени коридори“, която предвижда проучване на възможностите за интегриране на забележителностите в единна система от потенциални вело маршрути.

Първите дейности са свързани с идентифициране и проучване на обектите. Следва начертаването на система от виртуални зелени коридори. За финал ще бъдат разработени концепция и технически проект за пилотен “зелен коридор” на територията на Бургаски регион, както и интерактивен пътеводител за популяризиране на концепцията за зелени коридори в регионите на Бургас и Къркларели.

Общият бюджет е 98 400 евро. Проектът ще се изпълнява през следващите 12 месеца.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук