20.4 C
Бургас
петък, октомври 11, 2024

Созопол получи държавен имот за църковно- исторически музей

Правителството предостави на Община Созопол правото на собственост върху имота на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” №29 в града, който в момента е в управление на НАП. Имотът е с площ от 349 кв. м и върху него е построена двуетажна полумасивна сграда.

 dea2d8ea9ac5b8c009cd5332af678bc4

Къщата, регистрирана като недвижим архитектурно-строителен паметник на културата с категория „местно значение”, е унищожена при пожар през 2007 г. Общината възнамерява със собствени средства да превърне имота в църковно-исторически музей.

 

 

 

Правителството реши, също така, да бъдат отчуждени имоти и части от имоти – частна собственост, за изместването на съществуващия път към хидровъзел „Цанков камък”. Имотите попадат в землищата на гр. Девин и селата Лясково и Михалково, община Девин, и представляват земеделски земи и поземлени имоти в горски територии.

 

Финансирането на процедурата по отчуждаване се осигурява от „Национална електрическа компания” ЕАД, а решението на кабинета може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук