19.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Скандал с конкурса за аптеката в Трета поликлиника. Печели го отстранена фирма.

Конкурсът за отдаване под наем на аптеката в Трета поликлиника е на път да се превърне в голям скандал. В редакцията ни се получи писмо от управителя на една от фирмите, участнички в конкурса- Таня Минчева- Базотева от „Красимира Благоева” ЕООД. В писмото се твърди, че конкурсът за отдаване под наем на аптеката в “ДКЦ II – Бургас”, за срок от 3 години, е спечелен от участник, отстранен от Комисията по търга. Скандалното решение е станало ясно днес, след като членовете на комисията са излезли с решение, от което става ясно, че отстранената фирма „Фарма Маркет” ЕООД е класирана на първо място.

e36aeb7972721d59d1a82696866a7c1f
протоколът, от който се вижда, че фирма „Фарма Маркет“ е отстранена от конкурса

Под решението стои подписа на д-р Илка Баева- управител на ДКЦ II. “Това е абсолютен прецедент и не мога да си замълча. Абсурдно е отстранена фирма да спечели конкурса. При отварянето на документите за участие в конкурса, председателят на комисията обяви, в присъствието на нотариус, че един от тримата участници – фирма „Фарма Маркет” ООД се отстранява поради неточности в документацията и неспазване на конкурсните условия. Това решение бе потвърдено единодушно от комисията, вследствие на което до участие в търга бяха допуснати останалите две дружества”, заяви Базотева. Тя съобщи още, че решението на Комисията ще бъде обжалвано.

В комисията по провеждането на конкурса е имало представител на Община Бургас, съобщиха от пресцентъра. От там уточниха, че  в провеждането на конкурса няма нищо нередно, а г-жа Базотева, която е разпратила писмото до медиите, не познава добре законовите положения.

Община Бургас е принципал на ДКЦ-тата в града, но те са самостоятелни търговски дружества и сами вземат решения по провеждането на конкурсите за отдаване на помещения под наем, казаха още от пресцентъра на общината.

Потърсихме и становището на управителя на ДКЦ II д-р Илка Баева, но тя не отговаря на мобилния си телефон.

65ba18363439d5fa6d4384653b6cc245
решението на комисията, от което се вижда, че отстранената фирма е първа в класирането
 
 
P.S Редакцията дава право на отговор на засегнатите лица
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук