18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

„Включи града“ с над 300 фена във Фейсбук

Най-новото събитие в културната програма на Община Бургас набира все по-голяма популярност. Само за седмица фестивалът Включи града събра над 300 фена във фейсбук.15 са записалите се до момента доброволци, които ще помагат при подготовката и провеждането на иновативното културно събитие. То е насрочено за 23, 24 и 25 март и ще предложи на жителите и гостите на града една нетрадиционна среща с модерното изкуство.

 

1b1ad6bd30aadfd4ffb65bdb98216245От миналата седмица фестивалът има активен сайт www.vkluchigrada.com, където вече е качена информация относно повечето събития, предвидени в програмата, участниците, целия проект, видео материали, др. Сайтът на фестивала е и мястото, откъдето всеки, който желае, може да се запише за доброволец и така да стане част от екипа по подготовката. Регистрационният формуляр е лесен за попълване и единственото по-специално изискване към кандидатите е да посочат, защо искат да се включат. Ето и някои от получените отговори на този въпрос до момента:

 

„защото ми харесва насочеността на фестивала, мисля че Бургас има нужда от повече такива инициативи и ще се радвам да бъда част от тази“ (Д.М., 24 г.)

 9bed8fef82f7f5d926bbd32974b17c6b

„Защото ми харесва идеята за фестивала, обичам Бургас и бих искала да го видя като един модерен и европейски град, и той да бъде интересно място за живеене за младите хора като мен.“ (Д., 16 г.)

 

„Привлечена съм от идеята и цялостната концепция на фестивала. Уверена съм, че бягството от клишето и навлизането на авангардното и нестандартното в изкуството около нас и в нас ще провокира много съмишленици с подобно цветно мислене и идеи.“ (Д.С., 33 г.)

 

Вече е активна и регистрацията за уъркшопите /творчески ателиета/, които ще се провеждат в рамките на фестивала. Този сегмент е организиран така, че в него да могат да се включат както хора с траен интерес към изкуствата, така и такива проявяващи чисто любопитство или желание за експеримент с нещо ново. Уъркшопите ще бъдат водени от професионалисти и ще имат за цел да предадат на участниците както теоретични, така и  практически знания и умения в различни области – съвременен танц, видео арт, електроника за художници, градски интервенции, социално взаимодействие, журналистика. Участието както в уъркшопите, така и в целия фестивал е напълно безплатно.

 

„Включи града“ се организира в рамките на проект на Община Бургас  „Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще”, Договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук