11.1 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Състезание в Поморие отличи най-добрия млад готвач, барман и сервитьор

Приключи регионалният кръг от националното състезание  за млади готвачи, сервитьори, бармани и хлебари и сладкари, което се проведе в Гранд Хотел Поморие. Състезанието се провежда под егидата на Министерството на образованието младежта и науката, с подкрепата на Община Поморие и любезните домакини Гранд Хотел Поморие, които предоставиха материалната си база безвъзмездно за ползване от участниците. Късно снощи станаха ясни и победителите в различните категории:

95bb6868f513016af155e9df565f38f0Млад барман

 1. Таня Чакърова, Сл.Бряг

2. Ани Петрова, Поморие

3. Силвия Славова, Сливен

 Хлебар-сладкар

1. Тихомира Тенева, Хасково

2. Мариела Димова, Сопот

3. Петър Стаматов, Бургас

 Готвач

1. Атанаска Грозева, Хасково

2. Евгвни Чакъров, Асеновград

3. Михаела Петкова, Сливен

 Сервитьор

1. Христо Христов, Казанлък
2. Радостина Лазарова, Сливен
3. Мария Куманова, Поморие

90e0555e781d3b8921b28c0291db30a3За втори път МОМН гласува доверие на професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ гр. Поморие да бъде организатор и домакин на подобно състезание. Участват 16 професионални Гимназии по туризъм- Асеновград, Велинград, Бургас, Казанлък, Кърджали, Павел баня, Панагюрище, Пловдив, Сливен, Сл. Бряг, Стара Загора, Смолян, Сопот, Хасково, Хисаря и Поморие. Участниците са ученици от 11 и 12 клас.

Главния Готвач на Гранд Хотел Поморие Димитър Генчев оценяваше уменията на младите готвачи. В журито е също и г-н Михаил Марковски (президент на Българската Асоциация на професионалните сомелиери)

Награда от Гранд Хотел Поморие за най-добрия готвач е работа в кухнята на майстора Димитър Генчев за сезон 2012.

Организаторите изказват огромна благодарност за подкрепата и съдействието на г-жа Хънкова, изпълнителен директор на Гранд Хотел Поморие и разбира се на кмета на Община Поморие г-н Иван Алексиев. „Състезанието не би могло да се състои ако Гранд Хотел Поморие не беше откликнал и приел идеята“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук