11.1 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Опасно количество солна киселина изтече в плувен басейн в Младежки дом

Инцидент в Бургас. Изпуснато количество солна киселина над нормата в плувен басейн на „Младежки дом“ е наложило спешното източване на водата от съоръжението. За щастие, няма пострадали деца. Това се съобщава в репортаж на Нова телевизия.

В басейна плуват повече от 160 деца, възпитаници на четири плувни и един клуб по водна топка в Бургас. f0a722eba984f3a9554b00899b39be0aНеволна грешка допусната от служители, които се грижат за почистването на водата в плувния басейн, предизвика суматоха сред родители и треньори. Новината за солна киселина в басейна налага бърза реакция по изпразването на съоръжението.

 

„Веднага ръководството изкара децата от басейна, ние треньорите реагирахме и каквото можахме направихме. Просто е станала някаква грешка, ние не знаем какво точно са изпуснали какъв препарат са изпуснали“, обясни треньорът Соня Стойчева.

 

„Много пъти са предупреждавани, че басейнът не се поддържа както трябва, а химикалите, които се пускат вътре да не пречат и да не дразнят по никакъв начин на децата, ние имаме и астматици в клуба“, каза  Стоян Стойчев, изп. директор на плувен клуб „Бриз“.

 

Водата се поддържа с течни препарати, най-вече с нормирани количества натриев хипохлорид и солна киселина. Заради грешката е уволнен служител по поддръжката, а от управата на Младежкия център ни увериха че ситуацията е овладяна и водата не е опасна за децата.

„Фирмата, която поддържа водата на Младежкия културен център, е „Милена Пулс“, тя има грижата всеки месец да представя пробата в ХЕИ и в обратен ред ние да получим отговор. Единственото, което изпуснахме, е цветът на водата“, обясни Веселина Тодорова, директор на Младежкия център в Бургас.

След инцидента водата в басейн е подменена, плочките изчистени, проверена е и филтриращата система. Днес водата бе кристално чиста.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук