18.2 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Скаути посетиха военноморска база Бургас

Скаутите от клуб „Зеленика” към основно училище „Братя Миладинови”-Бургас посетиха военноморска база Бургас. На строевия плац в базата младите скаути показаха отлични умения по строева подготовка, за което получиха висока оценка и окуражаващи думи от бургаските военни моряци. На командира на военноморска база Бургас комодор Митко Петев бе връчена картина и благодарствен адрес за „Показаното внимание и предоставената възможност, членовете на клуба да се докоснат до впечатляващия свят на Военноморските сили”. 4b6e875bbb910d8b69f862e857e0cbcf„Да служиш на отечеството е мисия за храбри и самоотвержени хора – такива, каквито сте вие. Ние сме малки, но знаем, че вашият труд изисква не само сериозна подготовка и усилия, но най-вече патриотизъм. Защото да си военен винаги е било символ на родолюбие и чест!” казаха малките скаути.

Групата посети и фрегата „Горди”, където командира на капитан ІІ ранг Павлин Петков им предостави възможност да разгледат кораба и се запознаят с неговото въоръжение и техника.

На Мемориалния комплекс на загиналите военни моряци във Военноморска база Бургас, децата поставиха изработен от тях венец и отдадоха почит с едноминутно мълчание.

 Преди да напуснат военноморска база Бургас скаутите от клуб „Зеленика” споделиха „Надяваме се, че след тази среща вече сме  приятели на матросите и с нетърпение очакваме следващите ни срещи”.47e0942620a1c0e3d2a72afceeeafe58

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук