23.8 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Съветник от ГЕРБ-Руен: Трябва да се изградят локални земеделски борси, сега хората са по пътищата

Общинският съветник от ГЕРБ в Руен арх. Бончо Бончев входира питане до кмета на Община Руен относно проявена незаинтересованост и липса на внимание към земеделските производители в районите на селата Вишна, Дъскотна, Вресово, Ябълчево, Ръжица, Разбойна и Просеник.

b512b0a910cf9ee63b0379711ba3256eПовече от 10 г. земеделските производители в районите на селата Вишна, Дъскотна, Вресово, Ябълчево, Ръжица, Разбойна и Просеник са принудени да продават земеделската си продукция непосредствено на пътищата между селата. Тези пътища са основни пътни артерии както на община Руен, така и за област Бургас и Варна и представляват третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Движението почти винаги е интензивно. Създадени са предпоставки за пътно-транспортни произшествия, застрашаващи живота както на участниците в движението, така и местните земеделски производители и семействата им, които участват в директните продажби. Земеделието е основен поминък на жителите на община Руен и администрацията на общината е длъжна да се съобразява с нуждите на земеделците като използва възможностите си за да подпомогне и обезопаси търговията на местна земеделска продукция.

„Г-н Кмет, до настоящия момент никой от администрацията не е проявил заинтересованост от проблемите и нуждите на местните земеделски производители. За изграждане на местни локални земеделски борси, които да бъдат разположени върху общински имоти, с осигурена пътна връзка и обезопасен начин на продажби досега единствено бе споменато като ангажимент от кандидатът за кмет от ГЕРБ за с. Ябълчево“, коментира Бончев. В качеството си на общински съветник той отправя следния въпрос::

Към настоящия момент има ли инициатива за създаване на подобни местни борси и дали се предвижда такава в обозримо бъдеще?    

„Г-н Кмет, основния поминък на хората в община Руен е земеделието и аз считам, че инициативите в тази посока на поверената Ви общинска администрация би трябвало да бъдат основен приоритет“, казва съветникът от ГЕРБ.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук