Бургаският хлебозавод реализира продажби за 6 млн.лв годишно, съобщи управителят на общинското дружество Пенка Филева. На този етап не се
предвижда увеличение на цената на хляба, който се предлага в над 800 търговски обекта в региона. В момента цената, на основния хляб „Карина“, от 700 гр. е 1 лев. Въпреки нелоялната конкуренция предприятието работи на печалба благодарение на високото качество на предлагания хляб, произвеждан по специална технология и поръчките от големите търговски вериги. В региона единствено заводският хлебозавод се класифицира от ЕС като натурален продукт. Управителят на хлебозавода Пенка Филева е категорична, че българина трябва да знае какъв хляб слага на трапезата си, като се има предвид, че близо 50% от производството е в сивия сектор и не е ясно кой контролира качеството на предлагания продукт. Големи съкращения на персонал не се очакват, въпреки икономическата криза. До сега са освободени от работа една 10-12 човека. През 2005 година общинският съвет в Бургас прие оздравителна програма за общинския хлебозавод, който беше пред фалит. Сега дружеството не се дотира и не получава субсидии от никого, а печалбата за 2008 година е 300 хил.лв. Очаквайте видео репортаж!