22.6 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Дете от Беларус глътна лев, вадят го с пълна упойка

Сложна среднощна интервенция е трябвало да извърши екип на отделението „Уши, нос, гърло” към Бургаската болница, пише „Твоят ден”. В лечебницата е бил приет 6-годишният Михаил от Беларус, който почивал със семейството си в Слънчев бряг.

Фалшиви левчета

„Родителите обясниха, че момченцето е глътнало монета. Прегледът показа, че в хранопровода му е заседнал железен лев”, разказва д-р Даниел Петков, шеф на отделението.

Според него, сложността на операцията дошла от големия диаметър на монетата, което криело риск от нараняване на самия хранопровод. Изваждането станало със специални щипки при пълна упойка. Детето е в добро състояние и семейството е продължило почивката си.

„Поглъщането на различни предмети, включително и пари, от деца е често срещано явление, но за първи път имаме случай с толкова голяма монета”, допълва Петков.

Най-драстичният случай, свързан с отделението, е изваждането на 8-сантиметров пирон, стигнал до дроба на мъж. Чужди тела в дихателните пътища и хранопровода могат да попаднат при обикновено кашляне, игра или хапване в неудобна поза, предупреждават лекарите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук