16 C
Бургас
събота, септември 21, 2024

„Нефтохимик“ търси спешно стадион за мача в събота, БФС не разреши да играят в Несебър

Спортно-техническата комисия към БФС не разреши на „Нефтохимик“ да играе своите домакински мачове от А група на градския стадион в Несебър. Основният мотив за решението е лошото състояние на тревното покритие.  Становището на СТК  е по повод постъпила  молба от ПФК „Нефтохимик”  да изиграят срещата с Пирин Гоце Делчев в събота на стадиона в Несебър, вместо в „Лазур“.

b9ee1087a45f372933eff6b533dc531fВ становището на БФС се посочва, че  спортното съоръжение като изградена инфраструктура – съблекални, помещения за длъжностни и служебни лица, сектор за гости, изграден VIP-отговаря на изискванията, но тревното покритие е неподдържано и не е в подходящо състояние за провеждане на футболни срещи от първенството на „А” ФГ.

Комисията дава срок до 12.00 часа на 18.10.2013 година ръководството на ПФК „Нефтохимик” да представи  предложение с лицензиран стадион в едно със съответната документация за провеждане на срещата ПФК „Нефтохимик” и ПФК „Пирин” ГД.

От „Нефтохимик“ заявиха, че по всяка вероятност мачът ще се играе в Сливен или Търговище. Малка е вероятността „шейховете“ да се върнат на стадиона в „Лазур“, тъй като „Нефтохимик“ дължи 36 хиляди лева за наем.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук