18.2 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Българският лекарски съюз гласува свой проект за Национален рамков договор

При пълен кворум от 287 делегати започна работата на извънредния събор на БЛС в Равда. По традиция, той беше открит от почетния председател на БЛС д-р Димитър Игнатов. В приветствието си към делегатите той каза, че сега повече отвсякога съсловието има нужда от обединение в защита на своите интереси.
46085a9946c5964a38af7b002007669fПо повод  убийството на 16-годишния младеж от Враца, чиито родители са лекари, залата гласува ДЕКЛАРАЦИЯ  в подкрепа на справедливите искания на цялата общественост за справедлив процес срещу извършителите.

 Във връзка с изразени намерения за ограничаване възможността  на лекарите да работят на две места, делегатите категорично подкрепиха становището, че не само болничните лекари трябва да запазят правото си на работа на две места, но специалистите от извънболничната помощ  и общопрактикуващите лекари също трябва да имат право на две местоработи.
За първи път съсловната организация ще подготви свой проект за НРД-2014, който ще бъде обсъден и приет от делегатите на Събора. Готовият вариант ще бъде представен на НЗОК и ще съдържа  нови предложения, свързани с ПИМП, СИМП  и някои клинични пътеки. Няма да има  драстични финансови искания, но ще се настоява за повече средства при критично недофинансирани дейности.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук