23.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Раздвижват фонда на Бургаския музей

Ценни находки, които събират прах във фондовете на Бургаския музей, излизат наяве. Това съобщи новият директор на културната институция, археологът Милен Николов. Идеята е част концепцията му за развитието на музея през следващите пет години, която бе представена днес. Срещата му с журналисти започна с минута мълчание в памет на Цоня Дражева.

7ff0fe560ad33ea1b146d5ed3a05a665
©Снимка: Атанас Дубаров

„Всичко, което съхраняваме трябва да бъде показано на хората. Това е свързано пряко с експозиционната  работа на отделните музеи в нашия град. В 21 век сме, а този век има изисквания, които трябва постепенно да налагаме. Ще се стремим къммодерно експониране, близост на експозицията до посетителя. Световните практики показват, че тези експозициите трябва да са представени по атрактивен начин, да бъдат познаваеми. Разбира  се трябва да бъдат и образователни”, категоричен бе Николов.

Новият директор увери, че ще работи и усилено за охраната на културните ценности. Бургаският музей ще обърне поглед и към учениците, тъй като малките били все по-рядка картинка в музея.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук