14.6 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Мощна реклама на Акве Калиде, догодина ще ходим до банята

Мощна рекламна кампания за популяризиране на Акве  Калиде  започва общината през следващата  година. Амбицията на местната администрация е обектът, който е изключително атрактивна културно-историческа находка за региона, да предизвика интереса на чуждестранните туристи. „Надяваме се да усетим резултатите от всичко свършено до момента през сезон 2015 година”, обяви днес зам .-кметът по образование и култура, Йорданка Ананиева.

5241bc807aacf4f85f9f517a40b69710

По думите й, дейностите по реставрацията на римската баня в Акве  Калиде  трябва да приключат през април, догодина.

„Банята и пространството около нея ще бъдат отворени за посещения през следващото лято. Съвсем скоро трябва да приключим процедурите по избор на изпълнител за вътрешната реставрация, както и изграждането на стъкления подход, които ще даде възможност да експонираме откритията от първото ниво на банята. В пространството около нея ще имаме магазинче  за сувенири, информационен център и кът за отдих”, обясни Ананиева.

До следващата година, откритите към момента находки в Акве  Калиде  трябва да бъдат консервирани. Предстои и изработването на план за експонирането им. Дейностите по облагородяване на пространствата също трябва да приключат.

„Археологическите проучвания на Акве  Калиде  ще продължат. Надяваме се да бъдат открити още интересни артефакти . Финансирането е осигурено”, допълни Йорданка Ананиева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук