26.1 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

„Сътресение” отново на бургаска сцена

Изключителният моноспектакъл на Мариус Куркински „Сътресение“ отново ще бъде представен в Театъра за драма, опера и балет на 14 май от 19 ч. Спектакълът е създаден на базата на три разказа на Николай Хайтов  – едноименния „Сътресение“, „Страх“ и „Засукан свят“. Те са обединени в своеобразна изповед за един човешки живот. Постановката е на Държавен театър – Пловдив, премиерата й бе през ноември 2006 г. Куркински гостува с нея из цялата страна, включително и в Бургас, където игра пред пълна зала и дълго бе аплодиран от публиката.Куркински пред медиите за спектакъла:

„Избрах Хайтов, защото имах необходимост, съвсем просто казано, от малко по-твърд текст. Текст, който не предлага изобилие от избори за хората, както сме свикнали. Да имаме голям избор, да имаме много решения, да имаме много чувства – една за мен преливаща и отблъскваща чувственост, на която сме се научили. 
Исках героите да споделят неща, които просто са се случили, да бъдат поставени пред свършен факт. Без много умуване – просто споделяне на истина, която се е случила. Това исках да играя, не исках да изпитвам чувства по сцената, както да речем в работата ми по досегашни материали. Не исках да има страдание. „519x541.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук