14.1 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Търсят кръводарители за пребития Йордан от Дрянковец

От общинския отдел на Агенцията за закрила на детето във Варна вчера разпространиха апел за набиране кръводарители за 2-годишния Йордан от айтоското село Дрянковец. Преди десетина дни детето бе жестоко пребито от мащехата си и бе прието в бургаската реанимация.6c324c01ccc4f19d973a8c3504c61699

Детето бе с фрактура в основата на черепа, хематом около единия бъбрек и мозъчен оток. По-късно малкия бе транспортиран до УМБАЛ „Света Марина“ във Варна, където лекарските екипи се борят за живота му. От болницата съобщиха вчера, че детето все още е в кома и състоянието му продължава да е критично. Служителката Мария Генова от Закрила на детето във Варна, която поддържа връзка с болницата, коментира, че спешната нужда е от поне 5-6 кръводарители.

„Тъй като близките на детето живеят далеч и нямат финасови възможности, няма да могат да дойдат до Варна за кръводаряване. Затова се обръщаме към медиите да помогнат апелът ни да стигне най-бързо до варненци, които могат да дарят спешно кръв“, обясни Генова, цитирана от standartnews.

Преди два дни на детето е направена една операция, при която е спрян кръвоизлив в коремната кухина. „В зависимост от състоянието му, ще бъдат извършени и други оперативни интервенции, за които ще бъде нужно кръвопреливане. А предвид наближаващите празници, лекарите са длъжни да подсигурят кръвта за спешните случаи“, коментира още Генова.

23-годишната мащеха Ганка Тенева Димитрова живее на семейни начала с бащата на момченцето Стоян, който работи като селски пастир в Дрянковец. За Йордан започнала да се „грижи“ от 9-месечната му възраст. Тя има 2 деца и отново е бременната, заради което е била освободена от полицията, след задържането и за 24 часа. След възстановяването на Йордан, социалните работници смятат, че детето трябва да бъде настанено в дом или приемно семейство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук