26.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Вечната Кармен се завръща на бургаска сцена тази вечер

През месец март Държавна опера – Бургас предлага богат избор на своята публика.  Бургазлии и гостите на града могат да се насладят на някои от най-известните оперети, опери и балетни постановки. Сред акцентите  в мартенския  афиш е концерт-спектакълът „От Виена до Бродуей“.  68a6a8ff50851e76d2f287d73160f6c4

На 14 март   той  ще пренесе зрителите до родината на оперетата, а после  до тази на мюзикъла. Спектакълът  включва фрагменти от „Кабаре“, „Цигански барон“, „Царицата на Чардаша“, „Веселата вдовица“  и песен  от “ Магьосникът от Оз“. Режисьор на „От Виена до Бродуей“ е директорът  на Държавния музикален и балетен център в София – Марио Николов.

Специално внимание заслужава и премиерното представление „Любовен еликсир“, което ще се играе на 21 и 24 март, от 19:00 ч.  Комичната опера от Гаетано Доницети ще завладее публиката с веселата бъркотия,  предизвикана от красивата Адина, влюбения  до полуда в нея Неморино и шарлатанина  доктор Дулкамара. Лъжата и случайностите ще се смесят дотолкова, че последният накрая сам ще повярва в силата на любовния си „еликсир”.  Режисьор на представлението е  Нина Найденова, която в момента е директор на Държавна опера – Пловдив.

Преди това обаче ще видим  цигански страсти и съблазън. Вечната Кармен се завръща на бургаска сцена тази вечер  (12 март). Ролята на сладострастната циганка ще бъде изпълена от най-доброто мецосопрано в България – Даниела Дякова. Тази на нейния любим – дон Хозе е поверена на Даниел Дамянов. От Държавна опера Бургас канят бургазлии да се насладят на едно от вечните представления на Жорж Бизе.

Цената на билетите  за представленията е съответно:   8, 10, 12, 15 лв., а  за учащи и пенсионери – 6 лв. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакет  „Фамилия”  включва 4 билета на стойност всеки по 6 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук