14.6 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Учениците от Частно основно училище „Бургас“ посетиха защитена местност „Пода“

Учениците от Частно основно училище „Бургас“ посетиха природозащитен център „Пода“ по повод Международния ден на водата и настъпването на първа пролет. Целта на елитното бургаско училище е да формира екологично съзнание в своите възпитаници с грижа към природата.

Ученици, Пода, БургасНад защитената местност „Пода” преминава един от основните прелетни пътища в България – „Виа понтика“. От терасите на Центъра децата наблюдаваха огромните ята от бели щъркели, розови и къдроглави пеликани, мишелови, осояди, малки кресливи орли и други интересни представители на европейската орнитофауна.

Пода, БургасПо време на миграция „Пода“ приютява почти всички европейски видове дъждосвирцоподобни птици. Плитките водни басейни им осигуряват богата хранителна база и  подходящи места за почивка по време на прелета.

 

ученици, природа От центъра обясниха на учениците, че най-подходящи месеци за наблюдението на миграцията са: пролетна миграция – от началото на март до средата на май;  есенна миграция – от средата на август до края на октомври.

 

птици, защитна местност "Пода"

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук