14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Изложба на Острова в Деня на музеите

Всички бургазлии и гости на града ще могат да посетят съвместната изложба на РИМ-Бургас и Община Бургас „Островът на лечителката”, експонирана на о-в Св. Анастасия от 15-ти май. Проявата е посветена на Международния ден на музеите, който се чества на 18-ти май.

*Снимка: zonaburgas.bg
*Снимка: zonaburgas.bg

 

На 17.05. в Историческия музей (ул. Лермонтов 31) от 18:30 ч. ще бъде открита съвместната изложба на Бургаския музей и Националния исторически музей „Шарен свят”. На нея ще бъдат представени традиционни български традиционни накити, костюми и тъкани от ХІХ и ХХ в. Експонатите показват българските носии от всички български земи, включително от Македония, Солунско, Западните покрайнини, Добруджа. 

Същия ден Бургаският музей ще открие в РИМ-Шумен от 21:00 ч. изложба „Нестинарството – българската магия с огнена жарава”. В Историческия музей-Поморие от 18:00 ч. ще бъде открита съвместната изложба на Бургаския и Поморийския музей „Златните накити на Лесескепра”.

Във всички бургаски музеи ще се проведе благотворителната кампания „Ще намерят ли нов дом в музея?”, цел на която е да се съберат средства за създаването на зала с вкаменелости в Природонаучния музей.
В деня на музеите всички Бургаски музейни експозиции ще работят безплатно за посетителите от 18:45 до 00:00 ч.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук