16.5 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Бургаско НПО изпраща младежи и активни граждани на безплатни обучения в чужбина

Бургаското сдружение „Общество за Единство” помага на младежи и активни граждани да отидат на различни обучения в Европа, субсидирани от оперативните програми. Всяко обучение е отделно от друго и има за цел усъвършенстване на уменията на младежите.f358811371e1a881cd424abbdd57b76c

„Обучения се провеждат в различни краища на стария континент. Самият аз се завърнах преди седмица от испанския град Малага, където бях за 7 дни. Там обменихме опит с колеги от 25 организации от 19 държави. Изключителни професионалисти в неправителствения сектор. С много опит по различни евро програми.”, каза председателят на сдружението Ивайло Димитров.

По думите му, „Общество за единство” помага на членовете си да участват на подобни обучения с цел да бъде създаден стабилен и професионален екип.

„Чрез присъствието ни на подобни форуми трупаме така необходимите за нас международни контакти и ноухау. Така успяваме да вкараме добри практики видени в чужбина, в България”, казва още Димитров.

Според него, самите обучения са забавни, като в основната си част преминават под формата на игри и работа в групи, които помагат за по бързото усвояване на добрите практики от  страна на участниците.

Само праз 2015-та членове на „Общество за Единство”  са участвали  на  обучения в Армения, Испания, Латвия, както и на множество семинари в България.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук