23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

„Вечната диктаторка” в Музикалното

Ще се проведе концерт-ревю „Вечната диктаторка” в Музикалното училище в Бургас, съобщават от учебното заведение. Всяка концертна програма на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф.Панчо Владигеров” съдържа разнообразни по жанр, стил и характер творби, които са изпълнени майсторски, стилно и заинтригуващо.

 

Музикално училище

И тази седмица почитателите на изкуството няма да останат разочаровани, защото обаянието на класическата музика ще бъде съчетано с уникалността на сценичните костюми и актьорската страст. Водеща роля тази сряда ще бъде отредена на децата, които се обучават в една от новите специалности на училището – „Сценичен костюм”. Младите костюмографи и тяхната преподавателка Ваня Забунова ще покажат, че Вечната диктаторка – модата и изкуството винаги са вървяли ръка за ръка, превръщайки въображението и емоциите на твореца в цветна реалност. Те ще демонстрират първите си реално изработени проекти по специалността – колажиран сценичен костюм от конкретна епоха, изработен от различни материи и материали.

Костюмите са изработени и в мащаб на макетни дървени 20 сантиметрови фигури. Всеки художник ще представи и мултимедийна презентация на костюма, който е изработил. Това са мъжки и женски облекла от Древен Египет и Древна Гърция, Япония и Индия, както и Българска странджанска носия. Децата ще покажат първите си стъпки в света на сценичните изкуства и умението да направят костюма по- разчупен, по –раздвижен, за да е в помощ на актьора. Защото всъщност костюмите не са продължение на декора, а на актьора, вдъхвайки душа на неговия герой и разкривайки характера му, като същевременно трябва да бъдат съвсем близки до представата за времето.

Зрителите ще усетят, че светът на Вечната диктаторка, освен свят на лукс, екзотика, провокация, удобство и изисканост е свят на изкуството. А в този свят на красота и мечти се преплитат театър, опера, балет и кино. И главна роля имат костюмите и техните създатели. Концертът- ревю „Вечната диктаторка” се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда” , тази сряда – 25 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук