14.9 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

В МБАЛ Дева Мария спасиха датчанка с тежък сърдечен инфаркт

Малко преди полунощ, на 14 срещу 15 септември датчанка в критично състояние е била приета по спешност в МБАЛ Дева Мария. Жената е била с остър сърдечен инфаркт, запушен байпас и опасност за живота. Единствено бързата намеса и адекватна реакция на специалистите от сектора по инвазивна кардиология, са спасили живота на болната. В рамките на няколко минути е извършена интервенционална процедура. Поставени са 2 стента за отваряне на байпаса и пациентката е изкарана от критичното състояние. 2030df16dec9cf3b26cd10eb1a4850a7Усложненията на байпасите от такъв характер, в повечето случаи са с фатален изход в световен мащаб. Процедурите за поставяне на стент на запушения байпас, в голям процент от случаите е неуспешно поради високата сложност на манипулацията.  В момента жената се намира в интензивен сектор на Кардиологичното отделение в болницата.

В такива ситуации времето за реагиране е най-важно и трябва да има перфектна организация. Първо, пациентът трябва да има здравната култура, че всяка болка в гърдите може да означава инфаркт и да потърси Спешна помощ. Тя трябва да диагностицира състоянието му и да го транспортира по най-бързия начин до болницата, а там екипът да има готовност да отвори запушения съд.

В МБАЛ Дева Мария работят едни от водещите специалисти по инвазивна кардиология в страната. Наличието на висококвалифициран персонал и опита им с тежки случаи, позволяват да поемат риска за лечението на такива болни.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук