16 C
Бургас
събота, септември 21, 2024

ГЕРБ Бургас: Държавата забавя плащанията към фирмите за саниране

Държавата забавя плащанията към фирмите за саниране и има опасност много от блоковете да останат незавършени или със скелетата по тях. Това съобщи заместник- министърът на енергетика от втория кабинет на Бойко Борисов и пети в листата на ГЕРБ Бургас- Жечо Станков. Сигнал за това са подали от браншовите организации.

„Моето притеснение е, че неритмичното изплащане на задълженията на държавата към фирмите изпълнители може да доведе до значително забавяне на програмата. Забавянето на плащанията е започнало преди 15-20 дни”.

По думите му от БСП търсят поводи да се спре програмата, за която НС гласува допълнителни 1 милиард лева. Упреците, че се санирало на по-високи цени на кв. метър от реалните, според Станков не са основателни. Той обясни, че в края на 2015 г. , със старта на програмата, са дадени референтни стойности, които на всяко тримесечие се актуализират.

ГЕРБ

 

Бургаска област продължава да е първенец в изпълнението на праграмата за енергийна ефективност, казаха още от ГЕРБ. 12% от всички сключени договори в страната са на територията на морската област. В област Бургас има 236 сключени договори за саниране, в община Бургас те са 187. 12 сгради са окончателно завършени, а при 145 договора вече има избран изпълнител или предстои около 18 000 апартамента с 40 000 жители да бъдат санирани. Енергийният ефект вече е доказан. Сметките за ток на хората в санираните сгради са намалели между 45 и 50%, посочиха още от ГЕРБ.

От ГЕРБ в Бургас показаха и предизборната програма на БСП, където на страница шест е записано, че проектът „Бургас- Александруполис” е важен за страната. „Лъжа е, че енергийният проект е отпаднал от програмата на БСП”, посочи Жечо Станков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук