23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Герджиков – от хамалин до председател на парламента в книгата „Аз не бях политик“

Книгата си „Аз не бях политик“ представи в Бургас председателят на 39-ото Народно събрание Огнян Герджиков. На 456 страници професорът разказва най-интересното от своите 68 години. Книгата описва основни етапи от кариерното му израстване – от хамалин на торби с цимент, през академичната активна дейност и издигането му за председател на парламента.1dad062967155953fa5f984e39a31ead

Идеята за списването на автобиографията се зародила през лятото на 2011 година. В нея има и истории от кухнята на политиката, които не са известни на широката публика. Много откровен, дори самоироничен, в „Аз не бях политик“ проф. Огнян Герджиков разкрива живота си. Авторът прочете няколко откъса и загатна за глави, свързани със срещите му със световни политически лидери като Муамар Кадафи, Владимир Путин, Папа Йоан Павел II.

Музикален акцент от Средиземноморието в литературното пътуване през погледа на проф. Герджиков направиха Ана Боянова и Емил Калев. А Недялко Йорданов и Ивана Джеджева представиха по атрактивен начин положителни и отрицателни мнения за Председателят на 39-ото Народно събрание.

Събитието се организира от Областна администрация Бургас, Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Издателско ателие „Аб“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук