18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Даниел Орлов иска с качествено образование да задържи младежите в Айтос

Това е поредна стъпка от програмата на кандидата за кмет Даниел Орлов за превръщането на Айтос в модерен и привлекателен за младите град. Четири основни гупи участваха в дебата, формирани от учители и директори на училищата в общината, ученици, родители и представители на местния бизнес. Всяка от основните групи представи проблемите  и евентуалните възможни решения. a0df9f1cebcd12d9cd874cc6ccf0db1bСлед оживени обсъждания и предложения участниците излязоха с обща концепция за повишаване качеството на образованието в Айтос и общината и оформиха приоритетите на бъдещото модерно образование с главна цел – задържането на младите хора в града и региона.

Обществен дебат по проблемите на образованието,  осигуряване на равен достъп до образование,  на достъпна среда, поощряване на учители, контрол на превозването и безопасността на децата и учениците, активно действие на общинските комисии за превенция на проявите на непълнолетни и малолетни, прозрачност при разпределението на средствата от общинския бюджет за капиталови ремонти за образователните заведения , ефективност на работата, контакт с бизнеса и местната власт за създаване на привлекателни за учениците нови профили и специалности в средните училища- са само част от подготвените  и набелязани мерки.

Даниел Орлов увери присъстващите, че предложенията ще залегнат в програмата му за развитие на образованието в общината и обеща, ако бъде избран за кмет като първа мярка да създаде постоянно действащ съвет по образованието с участието на синдикати, работодатели, родители, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук