18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Дена Димова- кандидат за общински съветник от КП „Ваклин Стойновски за БУРГАС”: Да подкрепим бургаските учители.

Днес е Световният ден на учителите. Да се поклоним на българския учител. За него са казани много неща, различни, зависи от гледната точка. Но сигурно никой няма да оспори факта, че той е най –  големият спонсор на обществото. Ето защо трябва да бъдем дълбоко признателни на българския учител. Той се грижи за интелектуалното и духовно израстване на България. Това е най – важната му роля. Аз съм учител и се гордея с тази си роля.

60dc7340f406fe2f68304210e42a7f3a И тъй като държавата е затруднена да възнагради учителя според заслугите му, българският учител може да си помогне сам. И то пак с труда си, като участва в разработването на проекти. От това ще спечелят всички: учениците – ще се повиши качеството на учебно-възпитателния процес; училището – ще се подобрят условията за учебна работа; родителите – ще бъдат съпричастни към обучението и възпитанието на децата си; учителите – ще повишат квалификацията и финансите си. Но на колко учители се дава възможност да участват в проекти – на много малко.

Затова предлагам, в следващия Общински съвет към Комисията по образование да се учреди приемна от специалисти, които да консултират и подпомагат бургаските учители в разработването на проекти. Ако аз вляза в Общински съвет, ще работя това предложение да стане факт.

 

Честит празник на всички бивши и настоящи учители!

Бъдете откриватели, бъдете творци и не спирайте да извайвате нашето бъдеще – децата!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук