26.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Депутатите приеха на първо четене допълнение на Закона за морските пространства

Народните представители приеха на първо четене законопроекта за допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Вносители на законопроекта са Иван Вълков от ГЕРБ и група народни представители, от които и останалите петима депутати от ГЕРБ в Бургаска област.

212baa97e28870f385f8f628e40a9a92От общо гласували 103-ма народни представители всички до един дадоха своя вот „за”.

Преди законопроектът да бъде приет Иван Вълков заяви: „Ясно и точно сме описали от кого се учредява правото на строеж, от кого се изискват специалните изисквания към проекта. Имаме 10-12 общини по поречието на река Дунав и по Черноморието, които поддържат законопроекта, както и Националното сдружение на общините. Благодаря за подкрепата по време на разискванията”.

„С този закон ще се предоставят повече възможности на общините да бъдат по-добри стопани на крайбрежната територия в населените места. Ще имат механизми за защита срещу стихийни бедствия, като наводненията по бреговете на Черно море от преди месец. При констатиране на необходимост от брегозащитни и брегоукрепителни дейности, местната власт ще има възможност да изразходва законосъобразно собствени средства за реализиране на съответните съоръжения”, коментира водачът на Групата народни представители на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук