14.6 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Директорът на ПП „Странджа“ е освободил поста си /ОБНОВЕНА/

Директорът на ПП „Странджа“ инж. Владимир Димитров е освободен от длъжност, научи zonaburgas.bg От пресцентъра на парка потвърдиха информацията, като обясниха единствено, че Димитров е напуснал по собствено желание. Молбата му е била входирана в дирекцията на ПП „Странджа“ на 1 юни. 

100c775b6ba2afcbaca5d7b1d650f568

Димитров бе избран за директор след конкурс в средата на месец октомври 2014 година, след като дългогодишният управител на най-големия парк у нас, инж. Стефан Златаров бе освободен от поста. Рокади в ръководството има още от началото на миналата година.

Към момента, според официалната информация, публикувана в сайта на парка, зам.-директор е именно Златаров. Очаква се той да поеме управлението до организирането на нов конкурс от Изпълнителната агенция по горите.

„Решението е лично мое. Чувствах се ограничен в желанието си за развитието на територията, която управлявах. Надявам се да намеря други начини и възможности, с които да продължа работата си в полза на Странджа. Не мога да кажа нищо лошо за колегите си в дирекцията на природния парк. Нямам оплаквания и от работата си с представители на общините, които попадат в територията на парка. Ние сме под пряко управление от Изпълнителната агенция по горите – чисто финансово и организационно нещата не стоят много добре, предвид този факт. Именно това провокира и решението ми“, обяви Димитров.

По думите му, се очаква заповед на ИАГ за назначаването на временно-изпълняващ длъжността директор на ПП „Странджа“. „Не мога да кажа кой ще заеме мясотото ми. Моите приоритети остават развитие на туризма в Странджа, информиране на обществеността за уникалната природа и най-вече образователни дейности за децата“, допълни инж. Димитров.

Владимир Димитров бе най-младият участник в конкурса за нов директор. По професия е лесоинжинер и до назначаването му е бил началник Горскостопански участък в ТП „Държавното горско стопанство“ Бургас. Освен като лесовъд е работил и като управител на Бизнес-център Малко Търново, бил е координатор на Проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на общините Малко Търново, Царево, Приморско” по Ос 4 – ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони в България 2007 – 2013 г., работил е за немска консултантска фирма, бил е експерт по редица наши и международни проекти. 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук