14.3 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Изключително изобретателна реклама за борба с рака при децата /ВИДЕО/

Известни са безброй кампании за повишаване на осведомеността относно различни заболявания. Т нар. Ice Bucket Challenge, съвсем наскоро нашумялата Coca-Cola Can Challenge (създадена за да напомня на хората за ужасяващата битка с рака на гърдата, която водят толкова много жени по света) и много други.

937c826c74245b45f443651101aa9b1a

Това са кампании, чрез които не само се отдава публичност на трудностите, пред които са изправени страдащите от съответната болест. Кампаниите представляват глобални банки за благотворителност. Условието е, след като изсипеш гигантска кофа следено студена вода върху главата си, да допринесеш финансово за каузата.

Навярно с рекламна цел подобни кампании и инициативи стават все по-креативни в представянето на проблема. Тази популярност има своите доби и лоши страни. Ice Bucket Challenge успя да обедини хората в едно интересно и дори забавно (и най-важното – превърнало се в тренд сред обществото) начинание и това спомогна за глобализирането на кампанията. От друга страна някой признаваха, че са разбрали за пословичното „заливане с ледена вода”, но нямат представа какво символизира това и с каква цел се прави. Много други пък взеха участие и дори заснеха предизвикателството, но без да дарят пари за каузата.

Всичко това доказва колко тънка е границата между отдаване на значимост на дадения проблем и превръщането на този проблем в повод за масово забавление без информираността на хората за каузата.

Ето това е иновативният начин, по който Шведската фондация за борба с рака при децата (The Swedish Childhood Cancer Foundation) процедира, вдъхновена от въздействащата реклама на шведски шампоан./ obekti.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук