19.3 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Коледно настроение в Несебър

 Община Несебър подари на своите граждани поредния голям предпразничен концерт. Вчера вечерта жителите и госите на града имаха възможност на живо да се забавляват с песните на големия български изпълнител Васил Найденов.  „Телефонна любов“, „Завръщане“, „Джули“, „Огън от любов“ и „Като слънце в огледало“ бяха само част от хитовете на една от иконите на българската естрада, които от сърце радваха гостите в читалище „Яна Лъскова“ в Несебър. Васил Найденов не пропусна да представи и песни, които са съвсем нови и са чувани от съвсем малко хора, една от които беше песента на Стефан Димитров – „Целувай ме дълго“, с която певецът пожела на всички присъстващи да се целуват и обичат много през идната година.
img_0678_copy.jpgВ края на концерта, в приповдигнато настроение и при бурни аплодисменти, Васил Найденов получи много цветя, като един от букетите беше поднесен лично от зам. кмета по „Култура, образование и международно сътрудничество“ – Ели Кирилова, която от името на община Несебър благодари на големия талант за празничното настроение и истинското забавление, което подари на всички присъстващи.
Малко по-рано през деня имаше още две събития. Едното бе в читалище „Яна Лъскова“, където бе организиран коледен концерт с участието на самодейни състави в общината. Програмата бе изпъстрена от множество жанрове на музикалното и  танцувалното изкуство. Публиката се радваше и на народните песни и танци, и на старите градски песни, и на естрадната и поп музика, и на коледните песни. Класически балет, латино и модерни танци също се харесаха и бяха  аплодирани от присъстващите. Другото събитие бе в  храма „Успение Богородично“ в стария град. Там  дамски църковен хор при храм „Св. Анастасий“- Св. Влас, изпълни тринадесет църковни песнопения, част от които специално посветени на Рождество Христово и на Св. Богородица. Миряните, събрали се в  храма, слушаха тригласното акапелно пеене и се наслаждаваха на прекрасната хармония на тоновете. С тези събития не свършват празничните изненади в Несебър. За днешния ден община Несебър е подготвила още концерти за малки и големи. От 16.00 ч. на сцената до пощата в Новия град всички деца ще имат възможност да посетят представленито „Сребърна Коледа“, специално организирано за тях, а малко по-късно от 18.00 ч. на същото място, певицата Нелина ще зарадва жителите и гостите на Несебър с голям празничен концерт. img_3289.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук