17.6 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Лапчев: Общината беше намесена в спор между две търговски дружества

Община Царево постави информационни табели как летовниците да стигнат до плажа в Силистар без да плащат такса за престой на автомобили в частен имот. Посочен е и телефон за сигнали при нередности. Кметът на Царево Георги Лапчев заяви пред zonaburgas.bg, че общината некоректно е била замесена в спор между две търговски дружества, това на концесионера на плажа и собственика на частния имот. IMG_4927Истинският проблем е между две търговски дружества- между концесионер и собственик на имот. Това е тяхната вражда години наред, заради което най-удобно беше да се хвърли вината върху общината или държавата. Някак си двама души се карат, а накрая общината отнесе цялата вина, а вина няма. Всеки може да отиде на плаж без да му вземат такса, а това че всеки иска да стигне до ивицата с колата си и попада в частен има други органи, които трябва да кажат може ли или не може да спират там коли.”, обясни Лапчев.

 

IMG_4943По думите му фирмата е имала разрешително, издадено от предния директор на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев, за престой на автомобили и се е възползвала от него, за да събира пари за паркинг. „Общината винаги е наблюдавала пътят да не се затворя, а собственикът на имота беше наказан още миналата година. Съставен му е акт от 1000 лв. и водим съдебен спор, който вече мина на първа и втора инстанция. Няма да има прошка за никой, пътищата ще бъдат отворени”, каза кметът на Царево. Той уточни още, че институциите не са се самосезирали със случая с рекета на плажа в Силистар, а общината е била тази, която още на 7 юли е поискала от РИОСВ да направи проверка, тъй като проблемите там не са от вчера. Проверката е извършена на 14-15 юли, а скандалът с битите летовници избухва на 19 юли.

 

IMG_4931„Ние взехме всички мерки в аванс. Силистар е болно място. Проблем е, че когато отидем на място да направим проверка няма никой…. Надушват ни и служители с жилетките, които събират пари, се крият по храстите. И миналата година рязахме огради , премахвахме бариери, общината е много активна е там. Отговорът на загадката е че, както и областният управител каза, общината и държавата са длъжни да осигурят достъп до плажа, но това не означава , че всички трябва да отидем с колите си на плаж и да намокрим гумите си в морето. Свободни пътища има и общината ги е осигурила. Сега подновихме табелите, че има достъп до плажа , който е свободен и не се дължи такса има и телефони за сигнали. Плажуващите са насочвани умишлено към зона, в която престоят на коли е платен”, допълни още Лапчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук