11.1 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Международен арт-фестивал „Нестия“ – Царево 2014 29, 30 и 31 август

Община Царево и Български арт и фолклорен център „Нестия“ имат удоволствието да ви поканят на тридневен празник на фолклорното и танцово изкуство,  Международен арт-фестивал „Нестия“ – Царево 2014 година.

8493d5e70e0960de2c35d14ac81bac2b

Танцови и певчески състави, фолклорни формации и ансамбли от всички краища на България и от чужбина ще зарадват гостите на южното ни черноморие с богата и най-вече заредена със силна емоция програма.  Фестивалът  ще  гостува на открити сцени в Ахтопол, Лозенец и Царево. Над 300 участници от Русия, Грузия и България ще се изяват в тазгодишното издание. Младите танцьори, певци, артисти, ще представят  фолклора  и културата  на своите държави и етноси.

Най–добрите танцьори, ще имат възможността да се изявят в успорвано Надиграване “ Кръшна ръченица ”.Красотата и богатството на фолклорната носия ще бъдат  представени  в конкурса “Най-атрактивен костюм“, а “Мис и мистър фестивал” ще спечелят най-хубавите и усмихнати участници във фестивалната програма.

Фестивалът е включен в Националната кампания „ Да запалим и съхраним огъня Български…!”  и част от Програмата „За привлекателна и атрактивна България”, които са част от творческия календар на БАФЦ „Нестия”. Организатори на събитието са Община Царево, Български арт и фолклорен център „Нестия“, кметствата в Лозенец и Ахтопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук