16 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Министърът на образованието на първа копка за спортна зала в ГРЕ „Раковски“

 

Министърът на образованието, младежта и науката акад. Стефан Воденичаров ще посети Бургас и заедно с кмета Димитър Николов и ще присъстват на водосвет за началото на строителството на новия спортен комплекс на профилирани гимназии ГРЕ „Раковски“ и ПМГ „Н.Обрешков“. 

снимка: vesti.bg
снимка: vesti.bg

Церемонията ще се проведе от 15.00 часа в неделя двора на учебните заведения.

В програмата на министър Воденичаров е предвидена също среща с ръководството на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за съвместни дейности с Академичен център на БАН в Бургас и посещение на лаборатория „Математична химия” с ръководител проф.Ованес Мекенян. Просветният министър ще се срещне също с  с фирми от Бургас, работещи в сферата на информационни технологии.

Във вторник е предвидена      среща при Областния управител на Бургас г-н Константин Гребенаров с кмета Димитър Николов, министъра на образованието акад. Стефан Воденичаров, акад. Никола Съботинов, изпълняващия длъжността председател на БАН – чл. кор. Николай Милошев и проф. дтн Стефан Хаджитодоров – съветник на Председателя на БАН за дейността на Академичен център Бургас. Подписване на меморандум за регионално сътрудничество между БАН, община Бургас и областна управа Бургас.

Ще бъде представена стратегията на БАН, иновационната политика, и ролята на Академичния център Бургас за регионалното сътрудничество пред кметовете на общини от областта, представители на институциите, на индустрията, ВУЗ-ове, НПО.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук