11.1 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Моряците ни на преглед за ебола!

Българските моряци, които плават под наш или чужд флаг, както и екипажите на чужди кораби ще бъдат проверявани за висока температура и изследвани дори при най-малките белези за ебола. Това съобщи главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

военен кораб

Спецщабът, който се занимава с наблюдаване, превенция и мерки за локализация на заразите у нас, е препоръчал на МВнР да ограничи издаването на визи на хора от страни, в които случаите на инфекцията са много. Термокамери пък проверяват пътниците на летищата у нас.

„Към момента обстановката у нас е спокойна, но това не бива да ни прави непредпазливи”, предупреди д-р Кунчев. МЗ на Македония съобщи, че трима студенти от Нигерия са били задържани за наблюдение заради съмнения, че са болни от ебола. Те били част от група от осем студенти, влезли в страната на 4 септември през летище „Александър Велики“, пише „Монитор“.

Термокамерата на летището засякла, че двама от тях имат повишена температура. Те били задържани и изолирани, но след като температурата им спаднала, били пуснати. По-късно още един човек от групата, който пребивавал в Охрид и имал висока температура, бил изолиран в клиниката за инфекциозни болести. От МЗ успокоиха, че няма основание за паника – студентите били под карантина, тъй като идвали от страна, в която има ебола. Въпреки това състоянието им ще се следи в следващите 21 дни, колкото трае инкубационният период.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук