14.1 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Музеят в Бургас набира на средства за експозиция с вкаменелости

Регионален исторически музей-Бургас стартира в началото на месец май благотворителна кампания за набиране на средства с цел създаване на експозиция с вкаменелости.

Не е тайна, че праисторическите животни са интересни не само на децата, но и на възрастните. За съжаление, в цяла България подобни експозиции с вкаменелости, съществуват едва в няколко музея.

fosil1Във фонда на Природонаучния музей се съхранява истинско богатство от непоказвани досега фосили. Техният брой надвишава хиляда, а само фрагментите от бозайници са над 100.

В музея е отделена зала, която да бъде посветена само на древния свят на фосилите, но са необходими средства за преустройството й.

IMG_84801Със собствени средства нашият Природонаучен музей може единствено да подмени изложените в момента скали и минерали, а на тяхно място да постави вкаменелостите, но показани по този начин те биха загубили от своята привлекателност.

Средствата, необходими за обособяването на новата експозиция, екипът на музея ще събере чрез няколко инициативи. Всеки желаещ може да се включи в благотворителната кампания за набиране на средствата като:

• дари финансови средства по сметка на РИМ-Бургас, на място в Природонаучния музей (ул. К.Фотинов 30) или в една от други трите експозиции;

• участва в благотворителна работилница на 10-ти и 11-ти май в Природонаучния музей (ул. К. Фотинов 30) за изработване на бижута и украшения;

• включи се в Нощта на музеите на 17 май и закупи ръчноизработени предмети от благотворителния базар.

Целта на благотворителната кампания е набиране на средства в размер на 5500 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук