23.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Музикалното с концерт за деня на семейството

Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас открива своя нов творчески сезон с концерт посветен на Деня на християнското семейство и православната младеж, който отбелязваме днес. Той ще се състои от 18:00 часа в залата на Областна управа Бургас.6daba19eff062b9417ac7638b28c4f52

По традиция и тази година символични домакини на проявата ще бъдат най-малките таланти на учебното заведение. От сцената ще прозвучат както образци на световната класика, така и съвременни произведения. В проявата ще вземат участие и ансамблите по ударни инструменти, цигулки, китари и флейти.

Концертът се провежда под егидата на Областна управа Бургас. В момента музикалното училище е домакин на Майсторски клас по виола на проф. Огнян Станчев, който ще завърши с концерт на участниците.

От 13 до 15 декември безплатен майсторски клас по пиано ще проведе именитата ни съгражданка Рада Чомакова. Нейни ученици имат над 200 награди в национални и международни конкурси. Самата тя изнася концерти и води майсторски класове по пиано в България и в Германия.

Известната пианистка е носителка на много наши и международни музикални награди. Удостоена е с годишната награда на Областния управител – Златен почетен знак за цялостен принос към културната визия на БургасНосител е на наградата Золотая муза  и на 3латна  и Кристална лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Ученици и преподаватели са в трескава подготовка и за големия коледен концерт, който ще се състои на 18 декември в салона на НХК.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук