19.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

„НАТРАПНИКЪТ“ НА ФРАНСИС ВЕБЕР ДОЙДЕ В НЕСЕБЪР

В читалище „Яна Лъскова“ в препълнен салон, пред жителите и гостите на гр. Несебър, бе представена постановката „Натрапникът“, блестящо изиграна от актьорите на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ гр. София. Постановката беше подарък от община Несебър за всички изявили желание искрено да се посмеят и забавляват.

natrapnikat.jpg„Натрапникът“ е комедия от знаменития френски режисьор и драматург Франсис Вебер (автор на пиесата „Вечеря за тъпаци“). След като изгледаха постановката присъстващите вече можеха да си отговорят на въпроси като: Какво би станало, ако самоубиец се натъкне на убиец?; Какво би станало, ако психиатърът има нужда от психиатър?; Какво би станало, ако жената на психиатъра взема мъжки решения?; Какво би станало, ако полицаят силно желае да се предаде на полицията?; Какво би станало, ако пиколото не поддържа прозорците в изправност?; Какво би станало, ако никога не може да останете сами?; Какво би станало, ако сълзите не раждаха смях?

Гостите на читалище „Яна Лъскова“ станаха свидетели на безброй абсурдни ситуации, каращи всеки искрено да се забавлява. Присъстващите от сърце се смяха на един самоубиец и един убиец, попаднал не където трябва, но за сметка на това, намерил един адски досаден приятел. На един палав психиатър, който в крайна сметка трябваше да бъде лекуван. На едно изключително любопитно пиколо, попадащо в безброй конфузни ситуации. На един напълно неориентиран полицай и разбира се на жената на самоубиеца, около която се завъртя всичко.

Режисьор на театралното изкушение на Сатирата е Николай Гундеров, сценограф – Чайка Петрушева, композитор – Румен Цонев и сценарист Слав Бойчев. Публиката забавляваха актьорите: Слав Бойчев, Павел Поппандов, Явор Борисов, Жанет Йовчева, Диян Мачев и Иван Петков.

В края на постановката, от името на община Несебър, Златин Чаушев поднесе голяма кошница цветя и благодари на целия екип за истинската забава, която поднесоха на зрителите. От своя страна, известният български актьор Павел Попандов благодари на присъстващите и на община Несебър за топлото посрещане, като не пропусна да спомене, че от многото читалища които са посещавали с трупата, несебърското е най-хубаво.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук