19.9 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Обсъжданията на бюджета започнаха. Спокойно е!

Започнаха дебатите по обсъждането на бюджета на Бургас за настоящата година. В залата на местния парламент присъстват и граждани. В началото бяха представени предложенията за промени от заместник-кметът по финансовите въпроси в местната администрация, Красимир Стойчев. По думите му, над 30 протокола са преминали през няколко обществени обсъждания.

ГЕРБ Общински съвет

Според Деян Димов от групата на ГЕРБ, проекторамката е направена добре. Няма спрени програми. От своя страна Димитър Людиев предложи средствата за пенсионерските клубове да бъдат увеличени с 25 000 лева.

От НФСБ пък контрираха, че в проектобюджета не са предвидени пари за Здравна служба в кв. „Крайморие”. В разчета са предвидени едва 50 000 лева за подобни обекти. „И това ли ще бъде преходен обект? Отлагаме го вече 5 години”, каза от трибуната на ОбС – Бургас, Гинка Дянкова от групата на националистите. Тя е на мнение, че разчетите в бюджета на са направени целесъобразно.

От своя страна кметът Димитър Николов отговори, че местната администрация е имала намерение да изгради въпросната здравна служба. 50 000 лева обаче били необходими за стартирането на търгове. Според кмета, още не е ясно кога тези процедури ще приключат. Николов обясни, че пари не са заделени, защото не е ясно каква сума ще иска за изграждането фирмата изпълнител.

Пари обаче можело да се намерят след актуализаци              ята на бюджета през есента. Разискванията по бюджета продължават. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук