15.4 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Петя Чапевова, община Созопол: Очакваме силен сезон. Спад в приходите ще има, но не драстичен

Няма драстичен отлив на рускоговорящи туристи в Созопол. Това каза за zonaburgas.bg, заместник-кметът на Черноморската община, Петя Чапевова. По думите й, от началото на месеца се усеща оживление, което дава надежда на местната администрация, че ще успее да компенсира трудното начало на лято 2015.800px-Sozopol2

„Очакваме повече туристи през юли и август. Икономическата и политическата обстановка несъмнено оказаха влияние върху началото на летния сезон през тази година, но се надявам, че ще се поздравим с едно успешно лято. Донякъде, това което се случва в Гърция, насочи туристи към България и в частност в Созопол. Много туристи привличат и созополските фестивали. Те имат традиционна публика от страни като Молдова, Русия и Украйна”, каза Чапевова.

Заместник-кметът не скри, че се очаква спад в приходите на общината през това лято. Според Чапевова, понижението няма да бъде драстично. Скритият коз на морския град в несигурния туристически пазар през настоящата година, се оказват собствениците на имоти. Става дума за множество руски граждани, които освен, че почиват в Созопол, плащат и данъците си там.

Няколко големи проекта очакват частичен рестарт в края на сезона. Мащабната инвестиция за водния цикъл на морския град, продължава, макар и с редуцирани дейности, за да не се пречи на летовниците.

„Част от дейностите по водния цикъл продължават. През есента очакваме да започне изграждането на колекторите за отвеждане на отпадъчните води към готовата ни вече пречиствателна станция. В края на септември трябва да приключим и дейностите по дълбокоморското заустване на пречистените води от нея. Тогава трябва да имаме и официално въвеждане на обектите от водния цикъл в експлоатация”, обясни Петя Чапевова.

По думите й, в края годината трябва да приключи строителството и на пристанището в Черноморец. Към момента пък текат обществени пръчки по последния спечелен от община Созопол проект за изграждане на Етнографски музей – Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук