23.2 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Пик на здравеопазването в Бургас през 2014 година

2014 година беше пикова за общинското здравеопазване в Бургас. Това каза кметът на община Бургас Димитър Николов по време дебатите за бюджета на общината за 2015 година. „Не намерих друга община, която да е изградила през последните 2 години, две нови поликлиники. 2014 беше пикова в общинско здравеопазване. Въведохме в експлоатация общинската онкополиклиника. Имаме сериозни и амбициозни планове за продължаване на инвестиции за онкоболните“, каза Николов. 

снимка: kmeta.bg
снимка: kmeta.bg

„Отделихме отделен парцел, на който да се изгради нова онкополиклиника. Посочете ми община, която да е инвестирала повече от нас за общинско здравеопазване“, каза още кметът. Евгений Мосинов от БСП допълни, че в община Търговище детските градини са безплатни и оправи няколко питания към общинската администрация. Генерал Джелебов направи предложение от капиталовите разходи 100 хил. лв. да бъдат за публично-частно партньорство.

Ангел Божидаров от НФСБ предложи да се направи вътрешно разместване на бюджета за подпомагане с близо 90 хил. лв., които да отидат във фонд „Бедствия и аварии“ за пострадалите след последното наводнение в бургаския квартал „Долно Езерово“. Дебатите по проектобюджета продължават. / Агенция „Фокус“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук