15.4 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Премиерът Бойко Борисов откри Северния подход в Приморско

Премиерът Бойко Борисов откри новоизградения Северен подход в Приморско, който бе реализиран със средства от ИАРА по  проект „Северен подход към морски плаж „Северен централен“ в размер на 580490.54 лв. На официална церемония през уикенда бе открито новото архитектурно бижу в Приморско – Северния подход. На церемонията по откриването присъства министър-председателят Бойко Борисов. В обръщението си премиерът убедително заяви своята подкрепа за втори мандат на кмета Германов.

08f83c9ba44def1979d3410077f4f8fc

„Това ще е новият стар кмет на Приморско. Той е нашият кандидат. Опитваме се да направим нещо хубаво за хората и туризма тук” заяви Борисов. Премиерът и този път не изневери на чувството си за хумор, като се пошегува с хората, че леко им завижда за почивката. Във видимо добро настроение Бойко Борисов разгледа новата придобивка на морския курорт, а след това си направи селфи с десетки хора на различна възраст.

На церемонията присъстваха още министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова и Румен Желев, както и Областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Созопол Панайот Рейзи , шефът на ОДМВР-Бургас Калоянов Калоянов, председателят на ОбС – Приморско Миглена Барцулева и общински съветници.

Новоизграденият Северен подход обхваща два обекта. Единият е естествена земна ивица, отделяща на съответната денивелация морския плаж от частично и напълно изградените сгради. Другият представлява улица с тротоари от плочи и бетонни настилки върху част от тротоарите и дървени конструкции от стари временни обекти. Подходът разполага и със зони за отдих, зони за преминаване, паркоустрояване и благоустройство на обекта.

Новата придобивка на Приморско бе реализиран със средства от ИАРА по  проект „Северен подход към морски плаж „Северен централен“ в размер на 580490.54 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук