19.3 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Преподаватели от Българо-германския център в Царево се обучаваха в Австрия

 Екип от преподаватели на Българо-германския център за професионално обучение по туризъм в Царево /БГЦПО/ участва в интензивно обучение по хотелиерство, ресторантьорство, туризъм, маркетинг, информационни технологии и методика на обучението в професионално училище по туризъм в град Обертрум, Австрия. Обучението бе организирано от GOPA по проект „Насърчаване на професионалното обучение на възрастни и заетостта в България“ с финансовата помощ на Германия посредством Германската банка за развитие КфВ.

В дните от 24 до 31 януари преподавателите се обучаваха в придобиване на умения и компетентност за действие в професионална среда. Заедно с немските си  колеги те участваха в реални учебни часове по професионална подготовка – Техника на хотелиерството и ресторантьорството, Фирмена организация и туризъм, Организация на туризма, Маркетинг, Ястия и менюта, Сервиране, Готварство, НАССР, Икономика и кореспонденция и др.

Обучението в Обертрум се извършва по дуалната система, която позволява използването и прилагането на различни методи и подходи и има директна полза. То е раздвижено и атрактивно, а това допълнително мотивира обучаващите се. Успехът на дуалната система е в практическите занимания, които достигат до 80% от общия брой часове за професионално образование.

Професионалната подготовка на кадрите е предпоставка за успешно стартиране, развитие и утвърждаване на БГЦПО в Царево.cimg0574.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук