19.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

„Пясък в сандалите“- тридневен уикенд в Несебър

Предстоящият тридневен уикенд под наслов „Пясък в сандалите“ – Семейни първоюнски игри е посветен на празника на децата 1. юни и е най-новият продукт от концепцията на Община Несебър за разработване на целогодишен уикенд туризъм на територията на общината.

BOard 1st JUNE 402x307_Page_1През последните 3 години Община Несебър разработва марката „Сподели Несебър“ като под нейното лого проектира и осъществява редица туристически продукти извън активния сезон, обособени като фестивали с тридневна програма и развити около идеята за „дългия уикенд“ като най-привлекателната и лесно осъществима форма за туризъм за съвременните активни млади хора.

Сподели Несебър се популяризира през фейсбук страницата facebook.com/ShareNessebar, наложила се предпочитана платформа за информация и забавление сред гражданите и гостите на Несебър. Таргет група на Уикендите от „Сподели Несебър“ са хора от вътрешността на страната, които търсят приятно и разнообразно изживяване през почивните дни и, освен това, получават възможност да открият Несебър като повече от лятна дестинация. Осъществени проекти от концепцията са: зимата – „Влюбени в Несебър – Уикенд за любов и вино“, комбиниращ традиционния български празник на виното с все по-популярния в България католически празник на Св. Валентин; есен – Рибен фестивал „Есенни пасажи“, посветен на риболова, рибните специалитети и изкуствата; лято – 15. август, Празник на Несебър, тридневни празненства и зрелищни спектакли, посещавани от хиляди българи и чужденци всяка година.

„Пясък в сандалите“ се включва в тази концепция като пролетен дълъг уикенд от събития и активности за млади семейства с деца до 12-годишна възраст. Акцентът в програмата пада върху семейните игри и забавления на открито, като идеята е да се насърчи общуването на родителите с децата, да се припомнят старите детски игри, както и игрите в парка и на площадката като здравословна и приятна алтернатива на съвременните технологии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук