14.6 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Слав Бакалов и Румен Леонидов постлаха българска черга по пътя към Европа

 Само ако се обединим ще можем да стигнем със самочувствие в обединена Европа, това каза при откриването на изложбата на Слав Бакалов в бургаската галерия „Богориди“ вдъхновителят на картините Румен Леонидов. Двамата съвременни творци споделиха, че в тези бездуховни времена са намерили в себе си сили и мотив да създадат един съвместен продукт, с който да се обърнем към корените си и да потърсим там упование и самочувствие. Защото без тях сме загубени и ще останем бездуховни и безлични.

За Румен Леонидов след 9 години „мълчание“, идва момент на ново вдъхновение и той се връща към своите нестандартни строфи. По тях големият ни художник-аниматор за около две години създава картините, в които рисува една имагинерна действителност, която в реалността не съществува, но я има във всеки от нас. Той има дарбата да ни покаже това, което всеки е виждал в сънищата си. Защото там се раждат образите от един друг свят. Леонидов открехва пред Слав Бакалов тази врата зад, която обаче стоят и нашите български устои. Тях виждаме днес върху платната на твореца, които Леонидов назовава приложен национализъм.

Изложбата си двамата творци определят като една отсечка от магистралата към Европа.  А родолюбието, което лъха от творбите е частица от Бог, който всички вярваме, че не ни е забравил.

В галерия „Богориди“ Слав Бакалов  нареди 19 платна, там можем да видим и картината „Пробуждане“, която авторът подари на своите домакини.img_6012.JPG

                    

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук