21 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Созопол атакува туристическите борси в Сърбия

За трети път община Созопол участва в най- голямата туристическа борса в Република Сърбия- IFT – Белград. Международното изложение даде възможност на 800 изложители от 30 страни да обменят опит и да намерят нов пазар за туристическите си продукти. Макар организаторите да отчетоха лек спад откъм посетители в сравнение с миналата година, то по отношение на бизнес посетителите броят и тази година бе висок. 2c23f645ce6bf48fcdd34802bab13640Кризата накара професионалните изложители да предлагат атрактивни пакети и нови и интересни дестинации. За сръбските туроператори и хотелиери такава  дестинация се оказа Южното Черноморие, което бе представено само от две общини- Созопол и Несебър.

Интересът бе насочен към семейните хотели и частни квартири и олинклузив обслужване, а Созопол предизвика интерес и с последните археологически открития. Посетителите на щанда на общината се интересуваха не само от морския туризъм , но и от съпътстващи събития, които биха им разнообразили ваканцията.

Разглезените от близостта със средиземноморските курорти сърби предпочитат  курортите по Южното Черноморие в очакване на интересна и евтина почивка.  Няколко сръбски общини проявиха конкретен интерес към определени созополски хотели.

Зам. министърът на икономиката , енергетиката и туризма Иво Маринов остана доволен от представянето на българските общини и поздрави представителите им за усилието да се предлага конкурентни туристически дестинации и да се рекламира природата и историята на страната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук